Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stad schakelt versnelling hoger met laadpalen

Het Nieuwsblad

13 oktober 2017

28 laadpalen voor elektrische voertuigen tegen 2020. Dat is het doel van Izegem. Gisteren werden de eerste twee in gebruik genomen.

Op parking De Leest en aan sportcentrum De Krekel kunnen nu telkens twee voertuigen worden opgeladen. “We zitten nog niet volledig op kruissnelheid”, zegt schepen van Energie Caroline Maertens (N-VA). “Dat komt omdat er telkens een aanvoerkabel van 400 volt nodig is voor zo’n paal. Niet overal is dergelijk voltage voorhanden en er moeten dus aanpassingswerken aan het net gebeuren.”

Maar de toekomst oogt groen. Want binnenkort rijzen er ook op de Wijngaardparking, de parking aan de brandweer en in een latere fase in Emelgem, Kachtem en de Bosmolens dergelijke palen uit de grond. Wie stroom wil aftappen kan zich registreren via een app. Een QR-code is op de paal aangebracht. Op die manier wordt de gebruikte stroom ook aangerekend. Met diezelfde app kan je ook zien waar er palen voorhanden zijn. In Izegem zijn de locaties duidelijk aangeduid met een schildering op de grond en borden. “Enkel elektrische voertuigen die worden opgeladen mogen op de parkeerplaats staan. Is dat niet het geval, of gaat het niet om een elektrisch voertuig dat er parkeert, dan kan een GAS-boete worden uitgeschreven”, zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA).

(Frank Meurisse)