Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Pak meer overnachtingen door zomerzoektocht

Het Nieuwsblad

7 juli 2017

Roeselare (+ 12 procent), Izegem (+ 20 procent) en Ruiselede (+ 25 procent) kenden vorig jaar een opmerkelijke stijging in het aantal toeristische overnachtingen. Hoewel Roeselare en Ruiselede nog steeds een graantje meepikken van de oorlogsherdenkingen in de Westhoek, blijkt vooral de Davidsfonds Zomerzoektocht veel toeristen aan te trekken.

“Dit jaar zullen we dat effect niet hebben. We verwachten dan ook een lichte daling, hoewel we opnieuw de Busworld Tour hebben. Dat zal de cijfers wat recht trekken”, zegt Robbejan Vandewiele van het Parkhotel. Schepen van toerisme Kurt Himpe (N-VA) in Izegem bevestigt de drukte voor de zoektocht, maar hij ziet nog troeven. “Op korte tijd is ons toeristisch aanbod behoorlijk uitgebreid

met het kasteelpark van het Blauwhuis en Eperon d'Or. Natuurlijk blijft ook het economische toerisme belangrijk.” De schepen benadrukt dat de uitbaters het aanbod aantrekkelijk maken. Zo kreeg B&B Herenhuis eind juni het Q-kwaliteitslabel van Toerisme Leiestreek.

De grootste stijger is verrassend genoeg Ruiselede, met een kwart meer overnachtingen. Er kwam een B&B bij met een vijftal kamers. “Maar de grote stijging is vooral toe te schrijven zijn aan Kamphuis 't Haantje, waar de hele zomer jeugdverenigingen en groepen logeren.” 't Haantje heeft nu een aanvraag voor uitbreiding ingediend bij de gemeente.

(Stephanie Demasure)