Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Negeren voorrang oorzaak van ongevallen op kruispunt Veldstraat

Het Nieuwsblad

5 juli 2017

Het ongeval van vorige donderdag op het kruispunt van de Wezestraat en de Veldstraat blijft de gemoederen beroeren. Bij dat ongeval werd andermaal de tuinmuur van een woning geraakt. Omwonenden vroegen toen of er iets kon worden ondernomen voor de verkeerssituatie. “De politiediensten hebben weet van drie ongevallen op die plaats. Telkens werd die muur van de hoekwoning aangereden en vielen er gewonden”, zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA).

“In het kader van het SAVE-charter dat we vorig jaar ondertekenden, gebeurt periodiek een ongevallenanalyse. Daaruit blijkt dat op dit kruispunt de voorrang telkens genegeerd werd.” Er geldt voorrang van rechts. Wettelijk gezien moet dat niet aangeduid worden. “Een tijd geleden werden toch verkeersborden geplaatst omdat het aangeraden wordt bij een kruispunt met onvoldoende zichtbaarheid. Dat is aan de Wezestraat en de Veldstraat zeker het geval”, geeft de schepen toe. “Bij twee van de drie ongevallen was er slechte zichtbaarheid door de hoge maïs. Maar dat kunnen we natuurlijk niet verhelpen, het kruispunt is gelegen in een landbouwgebied.”

De kruispuntenproblematiek zal in de eerstvolgende commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit besproken worden. “Een mogelijke maatregel is een extra wegmarkering of het plaatsen van borden die waarschuwen voor een gevaarlijk kruispunt.”

(Frank Meurisse)