Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Landbouwers helpen de wegen in Izegem sneeuwvrij te maken

www.kw.be

11 december 2017

Ook in Izegem is het alle hens aan dek voor de winterprik. "Sinds 6 uur vanmorgen is het winterplan geactiveerd", zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA).

"Sinds de laatste grote winterprik in 2013 heeft de stad Izegem een contract afgesloten met enkele landbouwers om mee te helpen als het sneeuwt of ijzelt", verduidelijkt Kurt Himpe. "Dat werpt nu vruchten af, want tijdens de grote sneeuwval kunnen we zo vijf ploegen op hetzelfde moment de weg op sturen. Het is de eerste grote test voor dit nieuwe systeem. Vier landbouwers helpen mee met de technische dienst om zoveel mogelijk de wegen te strooien en sneeuwvrij te maken. Terwijl in Roeselare de bruggen afgesloten worden, kunnen we in onze stad de drie grote bruggen maximaal open houden. Zeer belangrijk voor de bereikbaarheid tussen het centrum en de deelgemeenten, maar ook voor de hulpdiensten zijn deze bruggen levensbelangrijk."

"Vandaag worden tientallen medewerkers van de technische dienst ingezet om met alle mogelijke middelen sneeuw te ruimen en zout te strooien. Ongeveer elke beschikbare vrachtwagen of bestelwagen wordt ingezet", zegt schepen Kurt Himpe, die namens het stadsbestuur zijn dankbaarheid uitdrukt. "We hebben voor deze winter een voorraad van 120 ton zout. Per strooibeurt wordt zo'n 12 ton gebruikt, maar met deze felle winterprik gaat dit tot 14 ton per strooibeurt."