Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Kasteel Wolvenhof stelt deuren open voor fotografen

Het Nieuwsblad

15 juni 2017

Veel fotografen vragen om foto's te mogen maken in het kasteel Wolvenhof in Izegem. Om alles te stroomlijnen, wordt het kasteel in september een dag opengesteld voor opnames.

Veel fotografen dromen ervan om foto's te maken in kasteel Wolvenhof op provinciedomein Wallemote-Wolvenhof. Buitenopnames kan iedereen maken, je kunt er immers omheen lopen. Op zaterdag 9 september zet de provincie West-Vlaanderen het kasteel een dag open voor fotosessies. Tussen 10 en 17 uur kunnen dan foto's genomen worden in het kasteel, weliswaar met respect voor de eigenheid van de site en het interieur. Registeren is daarom noodzakelijk en kan via een inschrijvingsformulier.

 'Wolvenhof', dat ruim 100 jaar geleden werd gebouwd, is beschermd als monument. “De meeste interieurs zijn authentiek”, zegt schepen van Erfgoed Kurt Himpe (N-VA). Het kasteel spreekt tot de verbeelding want het stond eerder al decor voor de kortfilm 'Javotte' van Sarah Hirtt en de kortfilm 'De Vijver' van Jeroen Dumoulein.”

Ook kasteel Wallemote is geliefd bij fotografen. Het werd helemaal gerenoveerd. Het is wel toegankelijk voor evenementen of activiteiten. Maar ook hier zouden fotografen graag ongestoord hun gang kunnen gaan. “Ook dit is een idee dat we eens kunnen uitvoeren”, zegt schepen Himpe. “Maar het zal niet voor meteen zijn.”

(Frank Meurisse)