Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Helft fietsen blijkt niet in orde

Het Nieuwsblad

28 december 2017

De voorbije maanden werd door de politie intensief gecontroleerd aan de Izegemse schoolomgevingen. Geen overbodige luxe, want het leverde een rist aan overtredingen op.

“Er werden 51 GAS-boetes uitgeschreven voor parkeerovertredingen, twee pv's opgesteld voor verkeersinbreuken en tijdens een snelheidscontrole in de zone 30 in de Heilig Hartstraat reed 45 procent van de voertuigen te snel”, zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA).

Maar ook de fietsers scoren niet goed. Van de 1.620 gecontroleerde exemplaren tijdens de jaarlijkse controle bleek 47 procent niet in orde. “Er zijn ook fietscontroles langs de openbare weg”, vult hoofdinspecteur Miguel Beauprez van de politiezone Riho aan. “Deze acties zijn nog niet afgerond, maar ook hier valt op dat er telkens fietsers niet in orde zijn. Tijdens een actie in Emelgem werden 63 fietsen gecontroleerd en dat leverde twee onmiddellijke inningen op voor de fietsverlichting en drie processen-verbaal van waarschuwing. In Kachtem werden 135 fietsen gecontroleerd met twee jongeren-pv's en twee onmiddellijke inningen tot gevolg.”

“Aan de fietstunnel aan de N36 werden 358 fietsen gecontroleerd. Er werden 21 processen-verbaal van waarschuwing uitgeschreven, twee onmiddellijke inningen, één proces-verbaal en zes jongeren-pv's”, besluit hoofdinspecteur Beauprez.

(Frank Meurisse)