Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Flauwe plezante draait verkeersborden om in Izegem

www.kw.be

8 augustus 2017

In de Reperstraat en de Nederweg werd de jongste tijd vastgesteld dat verkeersborden omgedraaid werden. Dit leidt tot heel gevaarlijke situaties. Bij de stad kunnen ze er niet mee lachen.

"In de Nederweg worden vaak verkeersborden omgedraaid ter hoogte van het scoutslokaal. Die borden duiden er de wegversmalling aan", zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA). "Gelukkig is er een alerte buurtbewoner die ons telkens onmiddellijk verwittigt." Ook in de Reperstraat in het deel tussen de Baronstraat en de Meulebeeksestraat werden al verkeersborden omgedraaid. Dit ter hoogte van de asverschuivingen. "Het gaat zeker niet om borden die aangereden zijn, het gaat weldegelijk om een moedwillige actie of heel misplaatste grap."

De verkeersdienst van de stad rukt bij dergelijke meldingen onmiddellijk uit om alles weer in orde te zetten. "Verkeersborden staan er natuurlijk niet zomaar", zegt de schepen. "Ze duiden een bepaalde situatie aan en als deze borden zo gedraaid worden dat weggebruikers de aanduidingen niet meer zien, dan wordt het wel gevaarlijk. De flauwe plezante beseft waarschijnlijk niet dat hier ook aansprakelijkheid mee gemoeid is."

(Frank Meurisse)