Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Eperon d'Or mist start niet

Het Nieuwsblad

4 juli 2017

Met 1.700 bezoekers in de eerste maand kun je concluderen dat het museum Eperon d’Or een mooie start nam. Ook de komende maanden wordt veel volk verwacht. Voor kinderen zijn er speciale activiteiten.

De openingsmaand was voor het nieuwe museum Eperon d'Or een groot succes. “Het museum en de aanverwante activiteiten lokten tijdens die eerste maand ongeveer 1.700 bezoekers”, zegt schepen van Cultuur en Toerisme Kurt Himpe (N-VA). “Eperon d’Or opende officieel de deuren op 2 juni, maar ook daarvoor waren er al heel wat bezoekers voor het museum en de activiteiten die er plaatsvonden. Zo waren er in mei proefrondleidingen om de gidsen en de museummedewerkers de kans te geven alles tot in de puntjes voor te bereiden. Dit jaar waren er al meer dan 3.200 bezoekers en dat is voor een museum dat pas begin juni echt op volle toeren begon te draaien zeker een goede start.” Ook de groepsreservaties lopen vlot binnen. Voor de volgende maanden zijn er al 124 groepen geboekt die meer dan 2.500 bezoekers naar het museum brengen.

“Tijdens de zomervakantie zijn er ook speciale activiteiten voor gezinnen met kinderen vanaf drie jaar”, geeft conservator Hilde Colpaert nog mee.

(Frank Meurisse)