Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

80 amateur- en beroepsfotografen ingeschreven voor fotosessie kasteel Wolvenhof

Het Laatste Nieuws

27 juli 2017

Het is een ware stormloop op de fotosessies in het Izegemse kasteel Wolvenhof. "In twee weken tijd hebben zich al 80 amateur- en beroepsfotografen gemeld voor de bezoekdag op zaterdag 9 september", zegt schepen van Erfgoed Kurt Himpe (N-VA).

"In overleg met de provinciale diensten zijn de inschrijvingen voor de fotosessies op zaterdag 9 september afgesloten. Meer fotografen toelaten zou praktisch onhaalbaar zijn. Maar de provincie is bereid om een tweede bezoekdag te organiseren. Op zaterdag 16 september wordt het kasteel ook opengesteld voor fotografen en vanaf nu kan er ingeschreven worden voor een fotosessie tussen 10 en 17 uur."

Dit via https://www.west-vlaanderen.be/inschrijven/Paginas/20170909kasteel_wolvenhof.aspx.

Uitzonderlijk opengesteld

Dat het kasteel in het provinciedomein Wallemote-Wolvenhof erg in trek is bij amateur- en beroepsfotografen bleek vroeger al.

"Er kwamen de laatste jaren vaak vragen binnen om het interieur van het kasteel op de gevoelige plaat te leggen en om tegemoet te komen aan hun vraag wordt het kasteel Wolvenhof nu uitzonderlijk opengesteld. Fotografen kunnen tijdens de bezoekdag foto's nemen in het kasteel, weliswaar met respect voor de eigenheid van de site en het interieur. Om veiligheidsredenen kan enkel het gebouw zelf gefotografeerd worden, geen personen. Ook zijn niet alle ruimtes in het gebouw toegankelijk", verduidelijkt schepen Himpe.

(Charlotte Degezelle)