Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Zomerzoektocht schot in de roos

De Weekbode

12 augustus 2016

De Zomerzoektocht van het Davidsfonds en de Kunstzomer van Toerisme Leiestreek lokken duizenden mensen naar Izegem. “Dit is een regelrecht succes”, zegt een gelukkige toerismeschepen Kurt Himpe (N-VA).

De Zomerzoektocht van het Davidsfonds is aan zijn dertigste editie toe en doet dit jaar naast Roeselare ook Izegem aan. Nu al namen 14.000 mensen deel aan de zoektocht en de hoge verwachtingen lijken meer dan ingelost. “In juli werd Izegem werkelijk overspoeld door mensen die aan de zoektocht deelnemen en met een brochure in de hand de stad doorkruisen”, klinkt het bij schepen van Toerisme Kurt Himpe.

De Zomerzoektocht zorgt niet alleen voor een grotere bekendheid van Izegem als stad, het legt ook de lokale horeca geen windeieren. “We horen niks dan positieve geluiden van onze cafés, restaurants en overnachtingsplaatsen in Izegem. Dit valt alleen maar toe te juichen.”

Kunstzomer

Naast de Zomerzoektocht kan je momenteel ook genieten van de Kunstzomer van Toerisme Leiestreek. “Ook die is een regelrecht succes”, klinkt het. “Daarvoor sloegen we de handen in elkaar met Ingelmunster. In Eperon d’Or kan je nog tot 31 augustus de werken van vijf binnen- en buitenlandse kunstenaars bewonderen. Tijdens de laatste twee weekends van augustus wordt daar ook nog eens ‘Kunst op en rond het Water’ aan toegevoegd, dat net zoals elk jaar bij de Izegemse kunstenaar Johan Herman plaatsvindt.”

In de Vijfwegenstraat 29 in Emelgem kan je in zijn tuin beelden van Anja Brugghe, Martina Denijs, Marc Roos en Johan Herman zelf bekijken.

1.100 bezoekers

Dankzij de Zomerzoektocht en de Kunstzomer zit ook het aantal bezoekers van Eperon d’Or fel in de lift. “In juli alleen al kregen we liefst 1.100 bezoekers over de vloer. Zij ontdekten het gloednieuwe museum en het streekbezoekerscentrum. Daarnaast waren er ook bijna 90 deelnemers aan de wandelingen en 50 bezoekers voor het museum Stoom & Stroom.”

Veel mensen wipten ook gewoon even binnen in Eperon d’Or voor extra informatie. “Maar ook zij zijn belangrijk voor ons, want ze kunnen in de toekomst het museum komen bezoeken. Veel deelnemers aan de Zomerzoektocht zijn immers in de eerste plaats gefocust op de zoektocht en niet op bijkomende bezoeken.”

Naast een pak bezoekers uit West-Vlaanderen en Izegem zelf, kreeg Eperon d’Or onder andere ook 108 mensen uit de provincie Antwerpen over de vloer, net als 68 Oost-Vlamingen. Ook drie mensen uit Frankrijk en Australië vereerden Izegem met een bezoekje.

(Philippe Verhaest)