Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Zomerzoektocht Davidsfonds goed voor lokale economie

Het Nieuwsblad

18 oktober 2016

De Zomerzoektocht van het Davidsfonds lokte 17.000 deelnemers. “En dat is goed voor de economie”, zegt schepen Tom Verbeke (NVA).

Afgelopen weekend werd Marc Vergote uit Deerlijk in kasteel Wallemote uitgeroepen tot winnaar van de 30ste Zomerzoektocht van het Davidsfonds. Hij was een van de liefst 17.000 deelnemers en kreeg een waardebon voor een Davidsfonds cultuurreis.

De zoektocht had Izegem, Roeselare en de Leiestreek als speurterrein. “De zomertocht is een absolute meerwaarde”, zegt schepen van Toerisme Kurt Himpe (N-VA). “Een derde van de deelnemers logeerde een of meerdere nachten in de streek. Meer dan de helft van de deelnemers gaf ook aan interesse te hebben om de streek opnieuw te bezoeken. Daardoor krijgen we ook in de toekomst nog een return van de Zomerzoektocht.”

De Zomerzoektocht was ook belangrijke voor de lokale economie. “De vele deelnemende senioren en gezinnen gaven best wel wat centen uit”, vertelt schepen van Lokale Economie Tom Verbeke. “Twee derde van de bezoekers gaf meer dan 50 euro uit. Een snelle rekensom leert ons dat dit een injectie betekent van zo'n 500.000 euro in onze lokale economie. Veel handelaars waren dan ook tevreden met de actie.”

De volgende editie van de Zomerzoektocht vindt plaats in de omgeving van Lier.

(Frank Meurisse)