Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Willy Vanfleteren krijgt Cultuurtrofee 2015

Het Nieuwsblad

8 februari 2016

“Zijn” Herfstmuziekfestival werd intussen opgedoekt, maar toch wilde de stad Willy Vanfleteren nog eens bedanken voor zijn vele werk voor de cultuur in Izegem. Daarom gaven ze hem de Cultuurtrofee 2015.

Het was een duidelijk geëmotioneerde Willy Vanfleteren die uit handen van schepen van Cultuur Kurt Himpe de Cultuurtrofee 2015 mocht ontvangen. De trofee is een houtsculptuur van kunstenaar Mike Beheydt, een oud-leerling van Willy.

Willy Vanfleteren was als voorzitter van het Stedelijk Feestcomité jarenlang het gezicht van het Herfstmuziekfestival. De verenigingen die bij de Izegemse Cultuurraad zijn aangesloten kozen hem als laureaat voor de jaarlijkse Cultuurtrofee. Er waren in totaal drie genomineerden. Gerda Mylle stipte namens de cultuurraad aan dat ze met de kandidatuur van Willy Vanfleteren niet alleen hem als laureaat willen bestempelen, maar alle mensen die jarenlang meewerkten aan het Herfstmuziekfestival.

De officiële plechtigheid in de kunstacademie werd opgeluisterd door de Koninklijke Harmonie Leo XIII, waar Willy Vanfleteren ook muzikant is. “Vroeger was ik daarin veel bedrevener dan nu, maar de toekomst is aan de jeugd”, zei hij.

(Frank Meurisse)