Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Week van de Mobiliteit en Fietstelweek

De Weekbode

16 september 2016

Ook Izegem neemt dit jaar weer deel aan de Week van de Mobiliteit. Zo wil de stad iedereen aanzetten tot duurzaam verkeer. Vrijdag 16 september vindt de Strapdag plaats. “Daarbij zetten we duurzame en veilige verplaatsingen naar de school in de kijker”, aldus schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA). “Al onze basisscholen nemen deel en roepen hun leerlingen op om die dag stappend of trappend naar school af te zakken.”

“De workshop Kijk ik fiets! op woensdag 21 september geeft de kinderen de kans om via leuke oefeningen te leren fietsen.” Donderdag 22 september neemt het stadhuispersoneel deel aan de Car Free Day. “Ze laten de wagen thuis en ook de Mobibus zal in Izegem te zien zijn: een mobiele expo voor leerlingen van de tweede graad secundair onderwijs.”

Daarnaast neemt Izegem ook deel aan de Fietstelweek. “Zo willen we het fietsgedrag in Izegem in kaart brengen”, vervolgt Kurt Himpe. “Van 19 tot en met 26 september telt elke fietser en fietskilometer in onze stad. Onze inwoners kunnen ons daabij helpen door de gratis Fietstel-app te downloaden. Zo kan je laten weten waar je fietst. Op die manier komen we meer te weten over de fietsverplaatsingen in Izegem en alle deelnemers maken kans op schitterende prijzen.”

Info: www.fietstelweek.be

(Philippe Verhaest)