Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Wandelaarshut langs kanaal in Izegem wordt afgebroken

www.kw.be

14 juni 2016

De wandelaarshut langs het kanaal Roeselare-Leie wordt binnen een goeie week afgebroken. Ze was al langer het mikpunt van vandalisme en verdwijnt nu.

De infochalet, die in 2002 in Izegem door Westtoer geplaatst werd langs het jaagpad om wandelaars en fietsers een rustpunt aan te bieden, was jarenlang het mikpunt van vandalisme. "Het toeristisch infobord werd in 2009 al verwijderd en nu wordt ook de chalet zelf afgebroken", zegt schepen van Toerisme Kurt Himpe (N-VA).

"Ondanks verhoogd politietoezicht bleef het vandalisme aanhouden. Het is vanuit toeristisch oogpunt geen meerwaarde om een wandelaarshut te hebben die wandelaars en fietsers links laten liggen omdat de accommodatie vuil en kapot is. Westtoer was bereid om de hut te herstellen, maar er rezen vraagtekens bij het nut. Waterwegen & Zeekanalen was voorstander om de hut af te breken en ook het stadsbestuur liet weten dat de wandelaarshut beter verwijderd wordt. Er is schade toegebracht aan de dakconstructie, planken van de zitbank zijn afgerukt en op de houten constructie staan er weer tal van ongepaste opschriften."

Bedoeling is dat er op dezelfde plaats een picknickbank komt in duurzaam materiaal.

(Philippe Verhaest)