Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Vlaams geld voor 't Huzeke

Het Nieuwsblad 

15 juli 2016

't Huzeke, het vakantieverblijf van de Emelgemse Chiromeisjes, krijgt voor renovatiewerken maar liefst 5.800 euro van Vlaams minister voor Toerisme Ben Weyts (N-VA).

Vlaams N-VA-minister Ben Weyts, onder meer bevoegd voor Toerisme, investeert ruim 430.000 euro in zeven West-Vlaamse vakantieverblijven. Dankzij die steun kunnen uitbaters hun verblijf gezinsvriendelijker en toegankelijker maken voor een breder publiek. “Ook mensen met een kleiner budget of mensen met een beperking moeten op vakantie kunnen gaan in West-Vlaanderen”, zegt Weyts. “Ik wil vakantie binnen het bereik van elke Vlaming brengen. Vakantie is immers nog niet voor iedereen vanzelfsprekend. Mensen met een beperking of een beperkt budget stuiten bij het maken van vakantieplannen nog vaak op drempels.” Die drempels wil de Vlaamse minister nu wegwerken.

Toerismeschepen Kurt Himpe (N-VA) van Izegem is tevreden met de Vlaamse subsidies. “In Izegem zijn er twee locaties voor groepenlogies: naast de gebouwen van de Chirojongens in Kachtem is er ook 't Huzeke van de Emelgemse Chiromeisjes. Het geld dat dit vakantieverblijf nu krijgt, wordt gebruikt voor de modernisering van het gebouw. Er moet bijvoorbeeld nog plafondisolatie komen, verluchting en valse plafonds. Er komt ook extra keukenmeubilair.”

“Dergelijke investeringen juichen we toe, want naast de hotel- en B&B-faciliteiten is ook het verblijfstoerisme voor jeugdgroepen belangrijk voor onze stad”, zegt schepen Himpe.

(Frank Meurisse)