Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Tweede Boekenfeest

De Weekbode

16 september 2016

Voor de tweede editie van het Boekenfeest van dinsdag 4 tot vrijdag 21 oktober kan de werkgroep van de stedelijke bibliotheek, in samenwerking met acht partners, een fraai programma voorstellen.

Schepen van Bibliotheek en Cultuur Kurt Himpe en bibliothecaris Nico Cappelle hadden het over een aantrekkelijk aanbod met heel wat blikvangers. “We starten op dinsdag 4 oktober in de bib met ‘Filosoferen met kinderen’ in samenwerking met de stedelijke kinderopvang Okido. Op donderdag 6 oktober wordt de tentoonstelling ‘Spelen van 1900 tot nu’ geopend en ingeleid door Mieke Meskens, voorzitster van vtbKultuur afdeling Izegem.

De jaarlijkse verwendag van de bib is gepland op zaterdag 8 oktober van 10 tot 16 uur met heel wat randanimatie. Die zaterdag is er ook de verwendag van Standaard Boekhandel in de Marktstraat. Schrijver-danser Ish Ait Hamou zal er signeren van 15.30 tot 17.30 uur.

Deze activiteiten hebben in en rond de bib plaats. In het Cultuurhuis De Leest zijn er ook twee evenementen gepland. Op dinsdag 11 oktober wordt de film Au ciel ouvert in de schouwburgzaal vertoond. Deze gaat over kinderen met psychische en sociale problemen. De toegangsprijs bedraagt 3 euro, abonnees betalen 2,5 euro. Op woensdag 12 oktober komt Zaki zijn boek Ondeugend ouder worden bespreken. De toegangsprijs bedraagt 5 euro.

Poëzie en kunst          

Ook op woensdag 12 oktober kan je naar het auditorium Herman Roelstraete voor een herdenkingsconcert, gebracht door Art’Iz, onder leiding van Dirk Boehme. Op vrijdag 14 oktober komt Rick de Leeuw (NL) naar het auditorium voor een luchtige poëzie-avond. Prijs: 5 euro. Op woensdag 19 oktober geeft kunsthistoricus Freddy Vandecappelle in zaal Meilief van het stadhuis een lezing over ‘Kunst in Vlaanderen na 1980’.

In het Cultuurhuis De Leest komt Tinneke Beeckman spreken over de teloorgang van de verlichtingsidealen, in samenwerking met het VSVK. Schepen Kurt Himpe leidt haar in. Het is Jessie De Caluwé die het Boekenfeest op vrijdag 21 oktober in de Plantijnzaal van de bib mag afsluiten. Zij stelt haar boek Leve de burn-out voor, waarin een moedige en diepmenselijke getuigenis beschreven staat.

De partners van dit tweede Boekenfeest zijn vtbKultuur, HVV Izegem, Davidsfonds, Art’Iz, VSVK, De Leest , de bib en Standaard Boekhandel. Met uitzondering van de verwendag in de bib starten al de genoemde activiteiten om 20 uur.

Info: www.bibliotheek.izegem.be.

(Luc De Backere)