Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Succesvolle museumzomer in Izegem

www.focus-wtv.be

18 september 2016

De Izegemse museumsite Eperon d’Or sluit voor enkele maanden de deuren, na een erg succesvolle tijdelijke opening deze zomer.

“We zijn bijzonder tevreden over het aantal bezoekers", zegt Izegems schepen van Cultuur en Toerisme Kurt Himpe (N-VA). “De museumsite was open van Erfgoeddag eind april tot 18 september. Die dag werd de Zomerzoektocht van het Davidsfonds afgesloten, waarin Eperon d’Or een belangrijke rol speelde. Tijdens die periode kwamen niet minder dan 8.141 bezoekers  naar de museumsite en het streekbezoekerscentrum.”

“Een schot in de roos”, luidt het ook bij conservator Hilde Colpaert. “De Zomerzoektocht van het Davidsfonds en de Kunstzomer Leiestreek zorgden voor een pak volk over de vloer. We hopen heel wat van deze bezoekers ook later opnieuw naar Eperon d’Or te krijgen als ook het tweede deel van de site volledig afgewerkt is."

Van de ruim 8.000 bezoekers kwamen er 7.000 van buiten de stad Izegem.  “Tot de definitieve opening van Eperon d’Or in het voorjaar van 2017 gaat het museale gedeelte voor het publiek dicht, maar het streekbezoekerscentrum blijft open. Toeristen en voorbijgangers kunnen dit deel gratis bezoeken”, besluit conservator Hilde Colpaert.

(Bregt Vermeulen)