Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Straks zakenmensen-zonder-kantoor in de bib?

www.nieuwsblad.be

5 januari 2016

Wordt de Izegemse stedelijke bibliotheek straks ook een uitvalsbasis voor de zogenaamde zakenmensen-zonder-kantoor? Een bibmedewerker lanceerde openlijk dit idee.

Koffiebars,cafés, stations, openbare plaatsen: in diverse grootsteden vatten zogenaamde zakenmensen-zonder-kantoor er post. Doordat ze zonder personeel werken zijn ze eigenlijk niet langer aan een vaste werkplek gebonden. In Nederland maakt het fenomeen al een opmars en ook ons land blijft niet achter. Zeker niet als het aan één van de bibmedewerkers van de Izegemse stedelijke bibliotheek ligt. Die liet een ballonnetje op om dergelijke mensen een plek in de bib te geven. "Die medewerker heeft het idee inderdaad in het buitenland gezien", zegt schepen van Bibliotheek Kurt Himpe (N-VA). "Dit zou effectief wel eens deel kunnen uitmaken van de bib van de toekomst. De bib staat immers niet stil en evolueert voortdurend." De schepen verwijst hiermee naar bijvoorbeeld het studeren in de bib. Vroeger gebeurde dit zelden, nu is het bijna gemeengoed gekomen. Studenten kunnen er sinds een tijd terecht en beschikken er over faciliteiten zoals wifi voor hun laptop. Net wat ook die zakenmensen-zonder-kantoor nodig hebben.

"Voor alle duidelijkheid: er is hier nog niets over beslist, het is enkel een idee dat geopperd werd", zegt Kurt Himpe die het onderwerp wel eens op de beheerraad van de bib wil aankaarten. "Maar dan moeten we het complete kaartje bekijken. Kan zoiets bijvoorbeeld wettelijk wel, want het blijft zakendoen. Het moet ook verenigbaar zijn met de andere gebruikers van de leeszaal. Tegelijk bestaan er ook diverse initiatieven voor startende ondernemers. De provincie biedt hiervoor op diverse locaties ruimte aan en ook daar vind je zelfstandigen die niet met personeel werken. Maar nogmaals, het is het bekijken waard. Misschien is ook dit binnen enkele jaren gemeengoed in de bibliotheken", besluit Himpe.

(Frank Meurisse)