Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Straks zaken doen in de bib?

Het Nieuwsblad

5 januari 2016

Wordt de bibliotheek straks ook een kantoor voor de zogenaamde zakenmensen-zonder-kantoor? Een bibmedewerker lanceerde dit idee.

Koffiebars, cafés, stations: in grootsteden vatten zogenaamde zakenmensen-zonder-kantoor er post. Omdat zij zonder personeel werken, zijn ze niet langer aan een vaste werkplek gebonden. In Nederland maakt het fenomeen al een tijd furore en ons land blijft niet achter. Zeker niet als het aan een medewerker van de Izegemse bibliotheek ligt. Die stelt voor om die zakenmensen een plek in de bib te geven.

“Dit zou effectief wel eens deel kunnen uitmaken van de bib van de toekomst. Die evolueert voortdurend”, zegt schepen van Bibliotheek Kurt Himpe (N-VA).

De schepen verwijst onder andere naar het feit dat steeds meer studenten in de bib studeren. Ze beschikken er bijvoorbeeld over wifi voor hun laptop. Net wat die zakenmensen-zonder-kantoor nodig hebben.

“We hebben nog niets beslist”, zegt Himpe. Hij wil het idee wel aan de raad van bestuur van de bibliotheek voorleggen. “Kan zoiets wettelijk wel, want het blijft zakendoen. Het moet ook kunnen met de andere gebruikers van de leeszaal. Er bestaan ook andere initiatieven voor startende ondernemers. Maar nogmaals, het is het bekijken waard. Misschien is ook dit binnen enkele jaren gemeengoed in de bibliotheken.”

(Frank Meurisse)