Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stadsbestuur ondertekent SAVE-charter

Het Laatste Nieuws

9 december 2016

Met een handtekening van mobiliteitsschepen Kurt Himpe (N-VA) en schepen van Openbare Werken Kurt Grymonprez (sp.a) en die van een delegatie van vzw Ouders van Verongelukte Kinderen werd in Izegem het SAVE-charter bekrachtigd.

Via een aantal projecten wil het stadsbestuur de verkeersveiligheid in de stad aanscherpen. Het idee voor het Izegemse SAVE-charter kwam van Heidi Deveeuw, die haar zoon Kevin verloor in een verkeersongeval. "Dit is voor Kevin. We brengen er hem niet mee terug, maar we willen scholieren zoals hij beschermen", zegt mama Heidi. Ik ben verheugd dat het plan er nu eindelijk is."

Toch klonk niet iedereen even positief. Op de gemeenteraad haalde raadslid Peter Defreyne (CD&V) scherp uit. "Na vier jaar beleid vind ik dit toch een mager beestje. Jullie zetten bestaande acties verder en voorzien enkele nieuwe, maar vrijblijvende initiatieven. Er ligt niks concreets vast." Kurt Himpe (N-VA) reageerde verrast. "Dit plan wordt opgesteld met de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen. Zij hebben dit doorgenomen en groen licht gegeven. We gaan ons wel degelijk engageren, onder andere door de fietstunnels meer te promoten en praktische steun te bieden bij ongevallen. Zo kunnen slachtoffers rekenen op maaltijden aan huis, poetshulp of kinderopvang. Daarnaast delen we kits uit om klassen te begeleiden als een kind bij een ongeval betrokken is."

(Valentijn Dumoulein)