Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stad digitaliseert en reorganiseert archief

Het Laatste Nieuws

22 augustus 2016

De stad is goed op weg om zijn archief stilaan te digitaliseren. Ze werfde daar vorig jaar drie mensen van de Intergemeentelijke Archiefdienst van de Interlokale Vereniging Associatie Midwest voor aan en er werd een samenwerkingsovereenkomst met heemkring Ten Mandere gesloten.

"Zo kwam de reorganisatie en inventarisatie op kruissnelheid", vertelt bevoegd schepen Kurt Himpe. "Ook het archief van Etiz zal onder handen genomen worden. De stad beschikt ook over een schatkamer aan foto's. Meer dan 5.700 foto's zijn al gedigitaliseerd. De renovatiewerken in het stadhuis waren ook een gouden zaak voor het stadsarchief. Veel stukken die jarenlang in kasten bewaard werden, zijn nu in het stadsarchief terechtgekomen, waar ze thuis hoorden"

Doordat alles geďnventariseerd wordt, komen ook stukken aan het licht die hiaten opvullen in het onderzoek van de geschiedenis van Izegem. "Ook een verloren gewaand deel van het landboek van Izegem is aan de oppervlakte gekomen en maakt het mogelijk om de geschiedenis van onze stad in de achttiende eeuw te vervolledigen", weet archivaris Betrand Nolf.

(Valentijn Dumoulein)