Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Snelheid loopt de spuigaten uit

Het Nieuwsblad

10 december 2016

“De resultaten van een recente reeks snelheidscontroles in Izegem zijn verbijsterend”, zegt een ontgoochelde schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA). Hij kreeg de gegevens door van de verkeersdienst van de politiezone Riho. “In totaal werd sinds begin september een 40-tal controles uitgevoerd in Izegem. Tijdens een controle in september kreeg bijna de helft van de gecontroleerde autobestuurders in de vaste zone 30 in de Heilig Hartstraat een proces-verbaal wegens te zware voet.”

Het blijft ook niet bij die ene locatie. Ook in de zone 30 in de Tinnenpotstraat werd ruim een derde van de voorbijgaande automobilisten geflitst. Ook de resultaten van de Lendeleedsestraat, Gentseheerweg en Rijksweg stemmen tot nadenken. Het bestuur blijft dan ook niet bij de pakken zitten en neemt tal van maatregelen om de snelheid terug te dringen en vooral de bestuurders ervan bewust te maken wat ze kunnen veroorzaken.

Van 90 naar 50 km per uur

“Intussen hebben we in de Heilig Hartstraat bijkomende wegmarkeringen aangebracht die de zone 30 beter moeten accentueren”, zegt de mobiliteitsschepen. In de landelijke straat heerst buiten de zone 30 aan de school De Kleine Tovenaar momenteel een snelheidsregime van 90 kilometer per uur. Dat wordt in het begin van 2017 verlaagt naar 50 kilometer. “Op die manier verloopt de overgang naar de zone 30 veel geleidelijker.”

Bijkomende zones 50 komen er in de Lodewijk De Raetlaan tussen de rotonde aan de centrumbrug en de rotonde aan de Lieven Gevaertlaan en in de Mezegemstraat in Kachtem. Onlangs kocht de stad ook sensibiliseringsborden om de zone 50 in straten extra aan te duiden. De locaties van deze borden zullen gekozen worden naar gelang de resultaten van de snelheidscontroles. Met deze ingrepen, samen met het onbemande flitstoestel dat door de politiezone zal worden aangekocht, hoopt de stad de verkeerszondaars een halt toe te roepen. Met het mobiele flitstoestel is de controlecapaciteit groter en zal ook in smallere straten gecontroleerd kunnen worden.

(Frank Meurisse)