Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Resultaten snelheidscontroles verbijsterend"

www.focus-wtv.be

9 december 2016

De resultaten van de snelheidscontroles op het Izegemse grondgebied tijdens de voorbije drie maanden zijn verbijsterend. Dat zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA) op basis van gegevens van de verkeersdienst van de politiezone RIHO.

In totaal werden sinds begin september een veertigtal controles uitgevoerd in Izegem. “In de vaste zone 30 in de Heilig Hartstraat kreeg tijdens een controle in september bijna de helft van de gecontroleerde autobestuurders een proces-verbaal wegens te zware voet. Intussen hebben we een bijkomende wegmarkering aangebracht die deze zone 30 bijkomend moet accentueren”, zegt de mobiliteitsschepen. “Ook in de vaste zone 30 in de Tinnenpotstraat wordt veel te snel gereden. Daar liep bijna veertig procent van de gecontroleerde autobestuurders een boete.

Drie straten naar 50 km per uur

"We zullen in deze straat waar de school ‘De Kleine Tovenaar’ gelegen is de snelheid begin 2017 verlagen naar 50 kilometer per uur zodat de overgang naar de vaste zone 30 geleidelijk verloopt. Ook het deel van de Lodewijk De Raetlaan tussen de rotonde aan de centrumbrug en de rotonde aan de Lieven Gevaertlaan wordt bijkomend zone 50. Daar bevinden zich twee winkels en een dansschool. Ten slotte wordt ook de Mezegemstraat in Kachtem zone 50 omwille van de bebouwingsdichtheid."

(Ben Storme)