Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Pekken is niet verboden in Izegem

www.kw.be

18 juni 2016

Vrijdagavond werden de 48ste Izegemse Batjes door Unizo, de burgemeester en schepenen officieel voor geopend verklaard.

Zaal Meilief vormde het decor voor de officiŽle opening van de Batjes. Uiteraard konden de nodige speeches niet ontbreken. Na een muzikaal intermezzo van coverband 'De Toape Geraapte' lichtte Danny Glorie van Unizo kort het programma van de Batjes toe. Burgemeester Bert Maertens gaf een bondige speech die prompt aangevuld werd in het Frans en Duits door schepen Kurt Himpe voor de aanwezigen uit de partnersteden Bailleul en Bad Zwischenahn.

Programma

Voor muziekliefhebbers zijn de Batjes dit jaar de place to be. Het derde Vlaams kampioenschap voor straatmuzikanten moet op zaterdagnamiddag een hoogtepunt worden. Wie graag de prijsuitreiking wil bijwonen, kan om 18 uur terecht bij het podium van de scouts in de Roeselaarsestraat. Daarnaast wordt op zondagnamiddag het eerste festival van de blaasmuziek georganiseerd op de Wijngaardparking.

Ook de sportliefhebbers zullen hun hart kunnen ophalen. Op zaterdagnamiddag wordt op de Wijngaardparking de wedstrijd BelgiŽ - Ierland op groot scherm uitgezonden. Zo zal ook de Kruisstraat een sportievere look krijgen en op zaterdag en zondag omgedoopt worden tot Sportstraat. Op zondag zullen Solex motorfietsen vanaf 14 uur de Stationsstraat onveilig maken. Voor de fijnproevers onder de bezoekers is er voor het eerst Haptoe, het hele weekend lang zal de Izegemnaar kunnen kennismaken met heel wat ambachtelijke lekkernijen uit Izegem en haar partnersteden. De Melkmarkt werd omgetoverd tot een internationaal minidorp met gezellige standjes en een leuk terras.

De Batjes zijn het ideale evenement om de banden met vrienden, buren en stadsgenoten aan te halen. "En uiteraard is pekken niet verboden", lacht Danny Glorie van Unizo.

(CT)