Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Opening nieuw stadsmuseum lokt meteen veel bezoekers

Het Nieuwsblad

25 april 2016

De vooropening van het nieuwe Izegemse stadsmuseum Eperon D’Or werd een voltreffer. Ruim 2.500 bezoekers kwamen een kijkje nemen.

Het stadsbestuur streefde er de voorbije maanden naar om het nieuwe museum, waarin de aandacht vooral gaat naar de Izegemse geschiedenis van de borstel- en schoenindustrie, te openen tegen Erfgoeddag. “Om op tijd klaar te geraken was het bij schepen van Patrimonium Caroline Maertens (N-VA) en stadsingenieur Els Manhaeve alle hens aan dek om tot op het laatste moment alles te coördineren. Maar het prachtige werk en de inzet van de museummedewerkers en de vele stadsdiensten mag gezien worden”, zei een gelukkige schepen van Cultuur en Erfgoed Kurt Himpe (N-VA).

Gisteren, Erfgoeddag, lokte het pas geopende museum heel wat bezoekers. “Meer dan duizend mensen kwamen een kijkje nemen. We merkten dat iedereen vol lof is over het gerestaureerde gebouw en de museale invulling. Ook de tijdelijke tentoonstelling over rituelen kreeg heel wat aandacht”, stelde conservator Hilde Colpaert. Op zaterdag organiseerden De Vrienden van de Izegemse musea een activiteit met ruim honderd deelnemers en de wandeltocht van de Brigandstappers lokte bijna 1.500 wandelaars naar het streekbezoekerscentrum.

“Rijke geschiedenis bundelen”

“Het is mooi dat de stad zijn rijkelijke geschiedenis kan bundelen in dit prachtig gerenoveerde gebouw”, aldus bezoeker Pauwel Deblauwe. Het nieuwe Izegemse museum kan door het grote publiek bezocht worden tot 18 september. Daarna gaat het opnieuw dicht tot ook de achterbouw en het Huis van de Economie volledig afgewerkt zijn. Toerisme Leiestreek verwerkt Eperon D’Or in zijn zomerprogrammatie. Van 4 juni tot 18 september loopt er een zomerzoektocht van het Davidsfonds waarbij het museum een van de speerpunten is.

(Bert Feys)