Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Op één jaar tijd 255 extra leerlingen

Het Nieuwsblad

15 oktober 2016

De Izegemse Kunstacademie Art'Iz tekent opnieuw een grote stijging op in het leerlingenaantal. Er kwamen op een jaar tijd maar liefst 255 leerlingen bij.

“Na de grote stijging tijdens het vorige schooljaar, blijkt dit schooljaar in alle domeinen nog succesvoller”, zegt schepen van Onderwijs Kurt Himpe (N-VA). “Van 1.870 leerlingen voor de oprichting van Art'Iz ging het naar 2.125 leerlingen dit schooljaar, goed voor een stijging van 255 leerlingen.”

De kunstacademie startte officieel op 1 september vorig jaar in haar huidige vorm.

Art'Iz is de fusie van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord en het Izegemse filiaal van de Roeselaarse Stedelijke Academie voor Schone Kunst. “De vernieuwde pedagogische aanpak loont en de kruisbestuiving tussen de domeinen woord, beeld en muziek draait op volle toeren. Ook de jaarlijkse happening waarbij de leraars en de leerlingen de academie in al haar facetten naar buiten laten treden, geven een positief beeld”, licht directeur Wim Belaen toe.

“Ook scoren onze leerlingen hoge toppen in tal van wedstrijden zoals de gerenommeerde Vlamowedstrijden. Muvo, een project muzische vorming voor de leraars van de derde graad basisonderwijs, draagt eveneens zijn steentje bij. Met dit project krijgen de leraars van het basisonderwijs van academiedocenten vorming in de domeinen muziek, drama, beeld en media. Terwijl de leraar de nascholing volgt, stuurt Art'Iz een muzische leraar naar de klas in de basisschool.

De toekomst voor Art'Iz ziet er dan ook goed uit. Het kunstevenement Artiestenfabriek! dat op de voormalige Strobbesite plaatsvond, zindert ook nog altijd na. De Kunstacademie, die in Izegem nu nog twee locaties heeft, zal een nieuwe stek krijgen op de site Strobbe.

(Frank Meurisse)