Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Ook Izegem krijgt proefopstelling

Het Nieuwsblad

7 juli 2016

Tussen 15 juli tot 15 december wordt ook in Izegem een proefopstelling ingevoerd. De Krekelstraat wordt doormidden geknipt. Het gaat om één van de voorstellen uit Visie2030 die getest wordt.

“We willen weten wat de effecten zijn van het knippen van de Krekelstraat ter hoogte van de voetgangersoversteek aan het JOC.  Een veilige trage verbinding maken en onnodig doorgaand verkeer vermijden is de bedoeling”, verduidelijkt burgemeester Bert Maertens (N-VA). “Zo zouden de groene ruimte aan De Leest, het JOC en de sportvoorzieningen Krekel Noord en Zuid op een veilige manier verbonden zijn.”

“Fietsers en voetgangers kunnen tijdens deze proefperiode de Krekelstraat verder gebruiken. Voor het gemotoriseerd verkeer zal de Krekelstraat geen doorgangsweg meer zijn”, zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA). Om de effecten te kunnen inschatten waren er vooraf observaties en metingen in de Krekelstraat, de Bellevuestraat, de Sint-Jorisstraat en in de Burgemeester Vandenbogaerdelaan. Tijdens de proefperiode voeren we nieuwe metingen uit. "Nadien krijgen alle inwoners meer duidelijkheid tijdens een evaluatievergadering", aldus de burgemeester en zijn schepen.

(Frank Meurisse)