Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Ontmantelingsinstallatie Dovo Langemark-Poelkapelle operationeel in 2017

www.deredactie.be

7 maart 2016

De nieuwe ontmantelingsinstallatie bij de ontmijningsdienst Dovo in de West-Vlaamse gemeente Langemark-Poelkapelle zal vanaf januari 2017 operationeel zijn. Dat heeft West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwť (CD&V) laten weten op een vraag van N-VA-provincieraadslid Kurt Himpe.

De vorige installatie voor de vernietiging van vloeibaar toxische munitie is al sinds 2012 defect. Daardoor ligt heel wat wapentuig uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog nu opgestapeld in Langemark-Poelkapelle. Tegen begin 2017 zou de nieuwe ontmantelingsinstallatie moeten werken.

"Momenteel is de Zweedse firma Dynasafe bezig met het bouwen van de nieuwe installatie voor het verwerken van toxische munitie. De werken zitten op schema waardoor het plan om vanaf januari 2017 ter plaatse bij Dovo de munitie te verbranden, zal kunnen worden gehaald", zegt Decaluwť.

Kurt Himpe kreeg ook de horen dat er een geactualiseerde versie is opgemaakt van het Bijzonder Nood- en Interventieplan (BNIP). Een werkgroep met vertegenwoordigers van brandweer, politie, medische diensten en de militaire overheid heeft die opgemaakt. Het BNIP moet nog goedgekeurd worden door de minister van Binnenlandse Zaken.