Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Nu ook een fraai kunstwerk op de tweede brugpijler

De Weekbode

8 januari 2016

Sinds kort prijkt er ook op de tweede brugpijler van de Centrale Brug een kunstwerk. Eerder werd de pijler aan de kant van bieb onder handen genomen. De positieve reacties stromen binnen.

De stad Izegem nam de kunstenaar David Duits onder de arm om de brugpijler aan de achterkant van het station - in de Prins Albertlaan - een nieuw elan te geven.

“De positieve reacties stromen nu al binnen”, zegt cultuurschepen Kurt Himpe (N-VA). Het kunstwerk zorgt ervoor dat de achterkant van het station er wat frisser uitziet.

“En aangezien de museumsite Eperon d’Or en het museum “Stoom en Stroom” op een boogscheut van elkaar liggen, lag het thema voor het kunstwerk voor de hand. We hebben dezelfde kunstenaar onder de arm genomen en aan het werk gezet, die ook de pijler aan de Korenmarkt onder handen heeft genomen."

Oude stoommachine

"Wie van de centrale brug naar de Prins Albertlaan komt, ziet aan de ene kant een moderne interpretatie van de oude stoommachine, het grootste nog resterende en 110 ton wegend exemplaar in ons land. Deze stoommachine dateert uit 1936 en werd in 1978 beschermd. De andere kant van de brugpijler aan de Prins Albertlaan kreeg een kunstwerk met aandacht voor Eperon d’Or en het schoenmaken. Op de zijkanten van de brugpijler verwerkt de kunstenaar de banners van het museum.”

(PVH)