Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Nieuw museum verheugd met extra aandacht

De Weekbode

12 augustus 2016

Naast Roeselare krijgt ook Izegem de duizenden deelnemers van de Zomerzoektocht over de vloer. “Het is een regelrecht succes”, zegt toerismeschepen Kurt Himpe (N-VA).

“In juli werd Izegem werkelijk overspoeld door mensen die aan de zoektocht deelnemen en met een brochure in de hand de stad doorkruisen”, klinkt het bij schepen van Toerisme Kurt Himpe.

De Zomerzoektocht zorgt niet alleen voor een grotere bekendheid van Izegem als stad, het legt ook de lokale horeca geen windeieren. “We horen niks dan positieve geluiden van onze cafés, restaurants en overnachtingsplaatsen in Izegem. Dit valt alleen maar toe te juichen.”

Kunstzomer

Naast de Zomerzoektocht kan je momenteel ook genieten van de Kunstzomer van Toerisme Leiestreek. “Ook die is een regelrecht succes”, klinkt het. “Daarvoor sloegen we de handen in elkaar met Ingelmunster. In Eperon d’Or kan je nog tot 31 augustus de werken van vijf binnen- en buitenlandse kunstenaars bewonderen.

Dankzij de Zomerzoektocht en de Kunstzomer zit ook het aantal bezoekers van het gloednieuwe museum Eperon d’Or fel in de lift. “In juli alleen al kregen we liefst 1.100 bezoekers over de vloer. Zij ontdekten het gloednieuwe museum en het streekbezoekerscentrum. Daarnaast waren er ook bijna 90 deelnemers aan de eigen wandelingen en 50 bezoekers voor het museum Stoom & Stroom.”

Veel mensen wipten ook gewoon even binnen in Eperon d’Or voor extra informatie. “Maar ook zij zijn belangrijk voor ons, want ze kunnen in de toekomst het museum komen bezoeken. Veel deelnemers aan de Zomerzoektocht zijn immers in de eerste plaats gefocust op de zoektocht en niet op bijkomende bezoeken.”

Naast een pak bezoekers uit West-Vlaanderen en Izegem zelf, kreeg Eperon d’Or onder andere ook 108 mensen uit de provincie Antwerpen over de vloer, net als 68 Oost-Vlamingen. Ook drie mensen uit Frankrijk en Australië vereerden Izegem met een bezoekje.

(Philippe Verhaest)