Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Meest vandalisme langs kanaal Roeselare-Leie

Het Nieuwsblad

16 februari 2016

Het hing al een tijdje in de lucht maar nu is de beslissing definitief gevallen: de wandelaarshut langs het jaagpad wordt gesloopt. De hut werd geteisterd door vandalen. Geen alleenstaand geval, zo blijkt. Westtoer krijgt het meeste klachten over vandalisme lans het kanaal Roeselare-Leie.

Tegen de zomer zal de hut gesloopt worden. De wandelaarshut langs het kanaal Roeselare-Leie viel de jongste tijd ten prooi aan vandalisme. “De grondplaat zal behouden blijven en de picknickbank wordt door Westtoer hersteld”, meldt schepen van Toerisme Kurt Himpe (N-VA). “Zo hebben wandelaars en fietsers wel nog een rust- en picknickplaats langs het kanaal op Izegems grondgebied.” Westtoer is volop bezig met het vernieuwen van het fietsnetwerk. Nadien wordt de wandelaarshut aangepakt. “Spijtig dat de hut verdwijnt. Maar de opschriften en de beschadigingen leidden ertoe dat wandelaars en fietsers de hut sowieso al links lieten liggen en dat deze ingreep dus noodzakelijk was. Extra politietoezicht kon dit jammer genoeg niet vermijden”, besluit schepen Himpe.

Vernieling en graffiti

Himpe is ook provincieraadslid en kreeg van gedeputeerde voor Toerisme Franky De Block (SP.A) te horen dat Westtoer het meeste klachten krijgt over vandalisme langs de Leie en het kanaal Roeselare-Leie. Aan de kust is er nauwelijks overlast door. De info- en wandelaarshutten langs de Leie en het kanaal Roeselare-Leie zijn blijkbaar een ideale omgeving voor vandalen. Vaak moeten dakpannen of houten planken vervangen worden of graffiti verwijderd.

(Frank Meurisse)