Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Kunstscholen bezetten drukkerij Strobbe

Het Nieuwsblad

20 januari 2016

De kunstacademie, muziekschool en woordacademie zullen onder de noemer de Artiestenfabriek eind februari twee dagen lang de oude drukkerij Strobbe inpalmen.

Tijdens het evenement de Artiestenfabriek wordt de nieuwe naam van de kunstacademie bekendgemaakt. Neen, het wordt niet Artiestenfabriek. “Het evenement heet zo omdat we nu eenmaal op de fabriekssite Strobbe ons ding doen”, zegt directeur Wim Belaen van de Izegemse kunstacademie. “Het is eerder spottend bedoeld. We zijn helemaal geen fabriek die kant en klare producten aflevert. We willen echte levensartiesten ontwikkelen, elk met hun eigen mogelijkheden.”

Tijdens het weekend van 27 en 28 februari trekt de kunstacademie alle registers open. De vrijdagavond is er vanaf 19 uur een academische zitting waarop ministers Crevits (CD&V) en Bourgeois (N-VA) het woord zullen nemen en de nieuwe naam onthuld wordt. Daarna wordt het publiek opgesplitst in drie groepen voor een origineel concert met muziek uit het interbellum, het centrale thema van de Artiestenfabriek.

Integratie

Het is immers de periode waarin de eerste muziekschool in Izegem werd opgericht. De afdeling Beeld leidt het publiek door een levende tentoonstelling. Geen rek in de drukkerij Strobbe zal onbenut blijven. De afdeling Woord gaat op het elan verder. “Ze maken handig gebruik van geluiden, klanken, teksten, affiches en boeken die de drukpersen afleveren”, schetst Bart Cafmeyer van de afdeling Woord. Op zaterdag blijft de Artiestenfabriek op volle toeren draaien. Vanaf 13.30 uur worden de machines weer gestart. Het publiek kan vrij rondlopen in de verschillende zalen, kamers en stapelplaatsen. Leerlingen en leerkrachten hebben zich gebaseerd op de kunst uit het interbellum om een eigen interpretatie te brengen. “De integratie van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord en het Izegemse filiaal van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten is al sinds 1 september een feit. Met het evenement Artiestenfabriek willen we de nieuwe werking van de academie in de kijker zetten”, zegt schepen van Onderwijs Kurt Himpe (N-VA).

(Frank Meurisse)