Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Kunstacademie zit duidelijk in de lift

De Weekbode

7 oktober 2016

De Izegemse kunstacademie Art’Iz krijgt dit schooljaar een pak meer leerlingen over de vloer: 2.125 mensen in totaal. “Dat is een stijging van liefst 225 leerlingen tegenover vorig schooljaar”, zegt schepen van Onderwijs Kurt Himpe (N-VA).

Vorig schooljaar klokte de kunstacademie af op 1.870 leerlingen, nu mag Art’Iz 2.125 mensen verwelkomen. “Een stijging van liefst 225 leerlingen, met dank aan een duidelijke visie en tomeloze inzet van iedereen die met de kunstacademie te maken heeft”, vindt onderwijsschepen Kurt Himpe.

De Izegemse kunstacademie ging officieel van start op 1 september 2015 en staat voor een fusie van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord en het de Izegemse afdeling van de Roeselaarse Stedelijke Academie voor Schone Kunsten. “Met Art’Iz hebben we zo duidelijk een meerwaarde gecreëerd. Er is kruisbestuiving tussen woord, beeld en muziek en de jaarlijkse happeningn waarbij we alle facetten van Art’Iz in de verf zetten, draagt mee bij tot een positief beeld.”

Ook MUVO, het project muzische vorming voor de leraars van de derde graad basisonderwijs, is bijzonder succesvol. “De leerkrachten krijgen de kans om van academiedocenten vorming te krijgen in muziek, drama, beeld en media”, klinkt het. “Terwijl de leraar de nascholing volgt, stuurt de kunstacademie een muzische leraar naar de klas in de basisschool. Dit schooljaar zijn er 72 cursisten in MUVO, terwijl het in 2013 niet eens kon georganiseerd worden wegens het te lage aantal inschrijvingen.”

Nieuwe stek bij Strobbe

Het geslaagde kunstevenement Artiestenfabriek!, dat op de voormalige Strobbesite plaatsvond, zindert ook nog na. “De kunstacademie, die nu nog twee locaties heeft in de Kruisstraat en de Wijngaardstraat, zal een nieuwe stek vinden op deze site. Dat idee ontstond bij Visie2 030, waarbij er een nieuwe kunstacademie samen met een nieuwe bibliotheek zal uitgebouwd worden, compleet met integratie van de heemkundige kring Ten Mandere en het oud stadsarchief.”

(Philippe Verhaest)