Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Krekelstraat in Izegem wordt zes maanden "geknipt"

www.kw.be

6 juli 2016

De Krekelstraat in Izegem wordt zes maanden "geknipt". Zo wil de stad de effecten van die ingreep testen. De nieuwe situatie gaat in op vrijdag 15 juli.

De Krekelstraat wordt ter hoogte van de voetgangersoversteek aan het JOC geknipt. Op die manier wil de stad een veilige en trage verbinding maken en onnodig doorgaand verkeer vermijden. Zo zou de groene ruimte aan De Leest, het JOC en de sportvoorziening Krekel-Noord en -Zuid op een veilige manier met elkaar verbonden worden. De ingreep kadert in de voorstellen van het totaalplan Visie2030.

"De proefopstelling start op 15 juli en zal zes maanden duren", zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA). "Voor gemotoriseerd verkeer zal de Krekelstraat geen doorgangsweg meer zijn. De bewoners van de Krekel-, Bellevue-, Steenoven- en de Sint-Jorisstraat kregen al een brief met alle uitleg. Er werden vooraf metingen uitgevoerd en tijdens de proefperiode wordt er opnieuw gemeten. Na de proefperiode worden de bewoners uitgenodigd naar een evaluatievergadering."

(LDB)