Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Krekelstraat in Izegem begin 2017 weer open

www.kw.be

9 december 2016

De Krekelstraat, die al ettelijke maanden 'geknipt' is, wordt in 2017 weer opengesteld.

Een van de projecten uit Visie 2030 was het realiseren van een veilige verbinding tussen de vrijetijdssites aan beide kanten van de Krekelstraat. Het stadsbestuur besloot daarom om de bewuste straat te 'knippen' ter hoogte van het JOC.

In de Heilig Hart- en de Bellevuestraat ontstond er door die beslissing tot een derde meer verkeer. In de Burgemeester Vandenbogaerdelaan werd de wachtrij om naar de N36 toe te rijden, veel langer. Ook het kruispunt van de Krekelstraat met de Bellevuestraat werd een knelpunt. Voor de brandweer en de ambulance bleek het proefproject geen meerwaarde, want het leidde tot vertraging bij het uitrukken van de hulpdiensten.

"Van de bewoners van de Krekelstraat en omliggende straten kwamen 64 negatieve beoordelingen binnen, tegenover 30 positieve", legt mobiliteitsschepen Kurt Himpe (N-VA) uit. "De petitie in de wijk Becelaeres Hof toonde aan dat 76 procent van de bewoners tegen het afsluiten van de Krekelstraat gekant was. Bij de proefopstelling werd ook de garageweg naar de Steenovenstraat afgesloten. We bekijken of dit zo kan behouden worden."

"Mijn voorstel is om op de volgende commissie in januari met een concreet alternatief te komen: de knip ongedaan maken en meteen voorlopig verkeersremmende maatregelen in de straat aanbrengen. Aan de buurtbewoners zal een brief bezorgd worden met alle nodige informatie."

(LDB)