Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Klein politieagentje moet chauffeurs trager doen rijden

De Weekbode

14 oktober 2016

De stad Izegem plaatst extra sensibiliseringsborden om de weggebruikers aan te manen om trager en veiliger te rijden. Een schattig kindje moet de chauffeurs het gaspedaal minder diep laten indrukken.

Om de snelheidsbeperking in de bebouwde kom extra in de verf te zetten, zullen vanaf eind oktober bijkomende sensibiliseringsborden in het straatbeeld verschijnen. “Twee verschillende types borden zullen in straten geplaatst worden waar vaak te snel gereden wordt”, zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA). “Het gaat om in totaal tien borden, die ook regelmatig zullen verplaatst worden. In bepaalde gevallen zal er maar één bord in de straat komen, in andere straten meerdere om het snelheidsregime extra aan te duiden. ”

Overleg met politie

Voor het bepalen van de locaties, zal er ook overleg zijn met de politie. “Op die manier willen we eerst sensibiliseren, maar daarna kan een snelheidscontrole volgen”, waarschuwt de schepen. Uit regelmatige controle blijkt dat in bepaalde straten vaak te snel gereden wordt. Jammer genoeg kan er niet altijd een infrastructurele ingreep gebeuren om de snelheid te doen respecteren. “Zo bleek tijdens de flitsmarathon op maandag 3 oktober dat in de Gentse Heerweg, waar 50 kilometer per uur mag gereden worden, in één uur tijd 60 overtredingen vastgesteld werden. Eén bestuurder reed er zelfs aan 85 kilometer per uur.”

Ook in de Meensesteenweg, de Leenstraat, de Prins Albertlaan en de Baronstraat werden nogal een pak overtredingen vastgesteld.

(Philippe Verhaest)