Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Kijk op Izegems verleden met "Oude stadsgezichten" op de Grote Markt

Het Nieuwsblad 

26 juli 2016

Op het centraal infoscherm op de Markt in Izegem zijn sinds gisteren foto's te zien die het rijke verleden van de stad illustreren. Dat gebeurt onder de noemer 'Oude stadsgezichten in het straatbeeld'.

Izegem heeft veel aandacht voor zijn verleden. Op verschillende plaatsen in de stad zijn nog oude stadsgezichten te zien op infopanelen die geplaatst werden in samenwerking met de projectvereniging BIE. Ook in het stadsmagazine Izine worden in samenwerking met de heemkundige kring Ten Mandere al een hele tijd historische gebeurtenissen uitgelicht. Sinds gisteren komt daar de projectie van oude foto's op het infoscherm bij.

“We gebruiken het informatiescherm op de Markt om voorbijgangers en bezoekers via 'Oude stadsgezichten in het straatbeeld' kennis te laten maken met het verleden van onze stad. Izegem beschikt over een rijk fotoarchief. In samenwerking met de heemkundige kring kunnen we putten uit duizenden foto's die zij in hun documentatiecentrum bewaren”, zegt schepen van Erfgoed Kurt Himpe (N-VA).

Spoorlijn Zuidkaai

Op het scherm zullen met de regelmaat van de klok nieuwe beelden getoond worden. Er wordt telkens een bepaald thema uitgelicht. Schepen Himpe heeft de beelden mee helpen uitkiezen. “De eerste fotoreeks, die vanaf deze week op het scherm te zien is, heeft te maken met de spoorverbinding die vroeger langs de Zuidkaai het historische industriegebied van de stad ontsloot. In een volgende reeks zullen we ons focussen op de Open Monumentendag op 11 september”, zegt de schepen.

Met de foto's wil de schepen iedereen in contact brengen met de geschiedenis van de stad. “Daarnaast biedt het project ook een meerwaarde voor de zomerzoektocht van het Davidsfonds die in Izegem aan de gang is”, zegt Himpe.

(Stephanie Demasure)