Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Jeugd ontdekt bib met tablet

Het Nieuwsblad

6 februari 2016

Er komt vooralsnog geen einde aan de reeks investeringen in de Izegemse stedelijke bibliotheek. 

Nadat eerder al de collectie werd aangevuld en meubilair werd vervangen, zijn er opnieuw grote investeringen op til. Onder meer in mediawijsheid. De Izegemse bib werkt aan een proefproject om de 'mediawijsheid van jongeren aan te scherpen'.

"Een stagiaire is volop bezig met het uitwerken van een rondleiding met tablet met aangepaste applicaties voor kinderen", verduidelijkt bibliothecaris Nicolas Cappelle.

"Kinderen zullen de bib kunnen verkennen op een eigentijdse en originele manier. Het proefproject zal eerst in de Izegemse bibliotheek uitgetest worden en daarna opgevolgd worden in de acht bibliotheken van het regionaal samenwerkingsverband Broere."

verder werden ook twaalf nieuwe computers aangekocht, zowel voor internet- als catalogusraadpleging. "Een noodzakelijke investering want de meeste publieke bibcomputers waren niet meer van deze tijd", zegt schepen van Bibliotheek Kurt Himpe (N-VA). "Daarnaast is nu ook het nieuwe displaymeubilair geďnstalleerd. Handig om de nieuwe aanwinsten in de kijker te zetten en thematentoostellingen te houden."

Ten slotte gaat de bib op 22 en 23 februari dicht om nieuwe vloerbekleding aan te brengen. Ontleende materialen zullen voor die twee dagen automatisch verlengd worden door het bibpersoneel. Wie die twee dagen toch boeken wil terugbrengen, kan gebruik maken van het doorgeefluik.

(Frank Meurisse)