Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegem wordt omgetoverd in een heus kunstenaarsdorp

www.kw.be

16 april 2016

Van vrijdag 22 april tot zondag 8 mei komt de Izegemse kunstliefhebber opnieuw aan zijn trekken. Voor de veertiende keer ondertussen zet de Werkgroep Beeldende Kunsten van de stad de schouders onder de Week van de Amateurkunsten (WAK).

WAK heeft altijd een overkoepelend thema, dat voor alle deelnemende steden en gemeenten geldt. "Dit jaar is het thema MATCH", licht voorzitter van de Werkgroep Beeldende Kunst Kichou Lycke toe, "Dit verwijst naar samenwerkingsverbanden en partnerschappen. Dat de WAK dit jaar ook samenvalt met de Week van de Academies zorgt voor extra mogelijkheden."

Place du Tertre

In het weekend van 30 april zal er ook op de Melkmarkt van alles te beleven zijn. De markt wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot 'Place du Tertre'. Een twintigtal kunstenaars werken er ter plaatse en er is animatie door de toneelgezelschappen Pat Paniek en De Lanteern en door de Izegemse Dansacademie.

"Geïnteresseerden kunnen ook in een aantal huizen in het centrum van de stad terecht voor acht Chambres d'Amis-tentoonstellingen, telkens wordt dan een kamer ingericht tot een tentoonstellingsruimte voor één kunstenaar. Ook in het stadhuis worden enkele kamers daarvoor opengesteld", besluit schepen van Cultuur en Onderwijs Kurt Himpe.

(SD)