Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegems museum Eperon d'Or opent de deuren

www.kw.be

19 april 2016

Het gloednieuwe Izegemse museum Eperon d'Or opent vanaf zondag (gedeeltelijk) de deuren. Midden september volgt de totale afwerking. De volledige opening staat gepland voor begin 2017.

De museumsite Eperon d'Or herbergt zowel het schoenen- als het borstelmuseum en omvat ook een streekbezoekerscentrum. Zondag 24 april, op Erfgoeddag, opent het eerste deel van Eperon d'Or de deuren. "Het zal tot en met 18 september te bezoeken zijn", aldus schepen van Cultuur en Toerisme Kurt Himpe (N-VA).

Met de tijdelijke opening wordt ook het nieuwe logo gelanceerd. "Dat is geÔnspireerd op het kenmerkende raster van de grote ramen in de voorgevel." Na 18 september wordt het achterste gedeelte van het complex afgewerkt. "Zo zal het geheel een heuse industriŽle erfgoedsite vormen", klinkt het. Ook het Huis van de Economie zal er een plaats krijgen.

Aanstaande zondag is Eperon d'Or gratis te bezoeken. "Los van de vaste expo's is er een gelegenheidstentoonstelling rond het erfgoedthema Rituelen", legt museumconservator Hilde Colpaert uit. "Je zal er ook het verhaal van Georges en Frida Seynaeve horen, een kwispelverkoper en huisvrouw-schoenstikster.

Zondag is Eperon d'Or (langs de Prins Albertlaan in Izegem) van 9 tot 18 uur te bezoeken.

Izegems museum Eperon d'Or opent de deuren

(Philippe Verhaest)