Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegemse Kunstacademie wordt Art'Iz

www.kw.be

26 februari 2016

Dit weekend pakt de Izegemse Kunstacademie uit met het tweedaagse evenement De Artiestenfabriek. Vrijdagavond werd de nieuwe naam van de academie bekend gemaakt: Art'Iz.

De Izegemse Kunstacademie vormt sinds 1 september 2015 een nieuw geheel voor de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord en de Izegemse afdeling van het SASK uit Roeselare. Een nieuwe naam moet de uniformiteit en dynamiek extra in de verf zetten.

"Elk onderdeel van de naam heeft een specifieke betekenis", duidt directeur Wim Belaen. "Art verwijst naar artistiek en artiesten, terwijl de Iz uiteraard verwijst naar de stad Izegem. De leerlingen en leerkrachten worden eigenlijk allemaal Artizten."

"De ondertitel in het logo verwijst naar het regionale karakter van de academie, met een hoofdzetel in Izegem en filialen in Ardooie, Ingelmunster, Lendelede, Oostrozebeke en Sint-Eloois-Winkel", zegt schepen van Onderwijs Kurt Himpe (N-VA).

Geert Bourgeois

De plechtigheid werd bijgewoond door Vlaams minister-president Geert Bourgeois en Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits. Twee oud-leerlingen van de academie, Radio 2-presentator Cathérine Vandoorne en pianovirtuoos Jan Michiels zorgden voor de presentatie en de muzikale intermezzi.

Zaterdag 27 februari draait De Artiestenfabriek op volle toeren. Iedereen kan van 13.30 tot 18 uur gratis de gebouwen van de voormalige drukkerij Strobbe bezoeken en jonge kunstenaars aan het werk zien tijdens korte concerten, voorstellingen en acts."

(Philippe Verhaest)