Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Heemkring wint Cultuurtrofee

Het Nieuwsblad

27 oktober 2016

Heemkundige kring Ten Mandere sleept de Cultuurtrofee in de wacht. De andere genomineerden waren dirigent Hans Demeurisse en culturele duizendpoot Walter Vandewaetere.

De stemming vond maandagavond plaats tijdens de verenigingenraad. “Voor het eerst konden naast de leden van die raad ook de vroegere laureaten mee beslissen”, zegt cultuurraadvoorzitter Bart Rommel.

De trofee ging naar heemkring Ten Mandere. De vereniging werd in 1960 opgericht en sindsdien zet ze zich in om de informatie over de geschiedenis van de stad te verzamelen, te bewaren en te inventariseren. Op de bovenste verdieping van het stadhuis huist haar documentatiecentrum en archief, het kloppend hart van de heemkring.

“Met tal van publicaties zet Ten Mandere het rijke verleden van de stad in de kijker”, looft schepen van Cultuur Kurt Himpe (N-VA). “Hun succesvolle jaarlijkse tentoonstelling 'Het gebeurde in Izegem' brengt dan weer de geschiedenis van de stad tot leven. Ten Mandere helpt ook mee aan het inventariseren en digitaliseren van het oud stadsarchief.”

De officiële uitreiking van de Cultuurtrofee is voor beging volgend jaar. Dan worden ook de twee andere genomineerden Hans Demeurisse en Walter Vandewaetere in de schijnwerpers gezet. “Dat er voor de Cultuurtrofee 2016 drie heel waardevolle genomineerden waren, toont aan dat Izegem op cultureel vlak hoogdagen beleeft”, vindt Rommel nog.

(Frank Meurisse)