Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Groen vraagt bakfietsenparking

Het Nieuwsblad

6 juli 2016

Groen ijverde dinsdagavond in de gemeenteraad voor parkeerplaatsen voor bakfietsen in Izegem. Fietsenstallingen zijn er niet op voorzien en de stoepen zijn te smal.

Sarah Delaere en Jurgen Schedin deden hun auto van de hand. “We werken allebei in de buurt en een auto raak je moeilijk kwijt. Bovendien vaart het milieu er wel bij”, zegt Schedin. Ze kochten twee bakfietsen, maar opnieuw worden ze geconfronteerd met parkeerproblemen. “We raken onze fietsen moeilijk kwijt, zowel thuis als in de stad. Als we die op de stoep zouden zetten, dan kan een rolstoelgebruiker niet meer langs. We zetten die dan maar op straat tussen de auto's. Ook de fietsenstallingen in de stad zijn niet berekend op bakfietsen.”

Gemeenteraadslid Simon Vanderschaeve van Groen kaartte de kwestie aan in de gemeenteraad. Vooraf werd al een symbolisch fietsparkeervak gemaakt. “Dergelijke parking bestaat al in andere steden. Een (bak)fietsparkeervak biedt soelaas in de vaak smalle centrumstraten. Op één parkeervak kunnen tot tien gewone fietsen of enkele bakfietsen gestald worden. Zo'n vak zou op een van de  pleinen kunnen of aan het station. Izegemnaren zouden ook een (bak)fietsvak voor hun deur moeten kunnen aanvragen”, zegt het raadslid.

Volgens schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA) is er al een tijd zo'n parkeerplaats aan de school in de Baronielaan. “We zullen kijken of we de nieuwe fietsenrekken in de Marktstraat ook voor bakfietsen kunnen aanpassen.”

(Frank Meurisse)