Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Groene verbinding voor fietsers langs de Mandel

Het Nieuwsblad

17 februari 2016

Langs het kanaal Roeselare-Leie zijn aan de noordkant de werken voor een 'trage verbinding' gestart. Ingelmunster en Izegem worden op die manier voor fietsers en wandelaars beter verbonden.

De werken voor een fiets- en wandelverbinding aan de noordkant van het kanaal Roeselare-Leie, tussen de Emelgembrug in Izegem en de Waterstraat in Ingelmunster, zijn gestart. De nieuwe verbinding krijgt de naam 'Wandel op de Mandel'. De fiets- en wandelverbinding loopt langs één van de schaarse open en groene ruimtes langs het kanaal Roeselare-Leie.

Het nieuwe pad wordt aangelegd in waterdoorlatend materiaal ( ternair zand) en zal twee meter breed zijn. Het tracé komt zo ver mogelijk van de waterlijn te liggen, naast de bomen- en struikengordel. Er komt een nieuwe picknickbank langs de nieuwe verbinding. “Wandel op de Mandel creëert een aangename groene verbinding tussen Ingelmunster en Izegem”, aldus de Ingelmunsterse schepen voor Toerisme, Nadine Verheye van de N-VA. “Het nieuwe wandel- en fietspad vormt samen met het natuurdomein van de Buizerd, het Kasteelpark, de Mandelmeersen en de Beukendreef een groene long in het centrum van Ingelmunster. Recent werden deze Mandelmeersen samen met het Schuttershuisje aangekocht door de gemeente.”

Alternatief

Ze kondigt aan dat Ingelmunster in deze groene long natuur, recreatie en toerisme wil uitbouwen. “De vrijgekomen ruimte van het bedrijf Desmet zal na de bouw van de nieuwe centrumbrug heel wat mogelijkheden bieden.” Met deze investering willen de gemeenten en de provincie de verbinding nog beter bereikbaar en aantrekkelijker maken. “In een volgende fase wordt het deel tussen de Emelgembrug en de Izegemse centrumbrug aangepakt. Het wordt een nog belangrijker verbinding tussen beide gemeenten”, vult Izegems schepen van Mobiliteit Kurt Himpe van de N-VA aan. “Het wordt een alternatief voor de drukke Ingelmunstersestraat, Baronstraat en Prinsessestraat.” De stad Izegem is volop bezig met de opmaak van een 'tragewegenplan'. De trage verbinding 'Wandel op de Mandel' is daarin een eerste grote realisatie. De kosten voor de opwaardering van de wandel- en fietsverbinding worden betaald door Izegem en Ingelmunster, met provinciale steun.

(Frank Meurisse)