Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact priv: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Geschrokken van negatieve reacties"

Het Laatste Nieuws

10 augustus 2016

Heel wat Izegemnaars klommen in de digitale pen om aan te kaarten dat er in de Pekkerstad wel degelijk heel wat moois te zien en te beleven valt.

"We zijn inderdaad geschrokken van die negatieve reacties", reageert Sad. "We hebben in de uitzending enkel gezegd dat het saai is om de streek te verkennen, omdat zoveel andere mensen dat al in hun omgeving doen. Onze bedoeling was om de mensen eens met de Iraanse cultuur te laten kennismaken. We begrijpen dat sommige mensen teleurgesteld zijn dat we niets van Izegem toonden, maar sommige trekpleisters zijn toch even in beeld geweest. We zijn intussen bezig om andere Izegemse zaken in een positief daglicht te stellen, al is het maar door onze gasten naar een horecazaak in de buurt te verwijzen. Onze gasten worden altijd op de hoogte gebracht van wat er in Izegem te doen is. Moesten we Izegem saai vinden, dan zouden we hier niet blijven en zo hard ons best doen om er hier iets moois van te maken. Daar tegenover staat dat we ook heel wat positieve reacties mochten ontvangen. Mensen spraken er ons op straat over aan en wensten ons nog veel succes." Toerismeschepen Kurt Himpe (N-VA) begrijpt dat Wendy en Sad liever de Iraanse cultuur toonden. "Dat was hun keuze en die moeten we respecteren", vindt hij. "Dat tegelijkertijd heel wat stadsgenoten op tafel kloppen en zeggen dat er hier wel iets te zien is, is het mooiste voorbeeld dat dit wel zo is." Ook qua evenementen vindt de schepen dat we niet voor een andere stad moeten onderdoen. "Denk maar aan ons nieuw stadsfestival Isotopia, de vele wijkfeesten of het recente Ip zin Zundags, dat toch telkens 1.200 mensen naar domein ISO lokte. Bovendien staan er nog interessante blikvangers, zoals de triatlon en Izegem Kermis op het programma. Voeg daar ook de zopas geopende brouwerij Van Honsebrouck aan toe en je hebt heel wat om de mensen te tonen."

Verdediging

Ook enkele bekende stadsgenoten verdedigen de troeven van Izegem. "Ik vond de uitspraak van die dame ook wat negatief overkomen", vindt volksfiguur Paul Berlamont. "Dat er in Iran weinig te beleven is, heb ik zelf mogen ondervinden toen ik daar tien jaar geleden voor Artsen Zonder Grenzen was. Dat de Iraanse cultuur hier in Izegem in beeld kwam, vond ik echter wel mooi. Als ik zelf zou moeten kiezen, zou ik toeristen hier rondleiden in het uitgaansleven. Izegem is een bruisende stad. Denk maar aan de Batjes, onze kasteeldomeinen of de Triatlon."

WK buiksleren

Cabaretier Karel Declercq denkt er hetzelfde over. "Als onze gemeente als saai wordt afgedaan, bloedt ons Izegems hart", vindt hij. "Izegem Koers, koningin der kermisklassiekers met dit jaar zelfs Lucien Van Impe aan de start, ons WK buiksleren en savatschieten, onze wereldvermaarde boks op kerkelijke feestdagen, het standbeeld van de Pekker... Ook komisch en artistiek behoren we tot de top: Kowlier, Berlamont ... om van Geert Bourgeois nog te zwijgen (lacht)."

Hoe Sad en Wendy het er bij de andere gasten van 'Met Vier in Bed' van af brengen, zie je deze week elke avond om 21.30 uur op VTM.

(Valentijn Dumoulein)