Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Gemeenten werken samen voor ontsluiting archief

Het Nieuwsblad

23 januari 2016

Zes gemeenten uit de streek willen samen het gemeentearchief ontsluiten.

Gemeentebesturen werken steeds meer samen. Zopas werd de intergemeentelijke archiefdienst opgestart voor zes gemeenten uit de Midwestregio. In samenwerking met de provincie West-Vlaanderen financieren Izegem, Hooglede, Ledegem, Moorslede, Wielsbeke en Wingene voor drie jaar de archiefdienst.

De archieven van de gemeentediensten worden in kaart gebracht en de brij aan documenten gestroomlijnd. Een hele opdracht waarvoor de archiefdienst kan rekenen op de medewerking van het gemeentepersoneel en van een groep enthousiaste vrijwilligers.

Onderzoek

In Izegem gebeurt dat bijvoorbeeld samen met heemkring Ten Mandere. bestuursleden van de vereniging volgden een cursus archiefbeheer en zullen helpen het archief van de stad te ontsluiten. Dat gebeurt onder leiding van archivaris Leen Breyne.

Izegem wil het archief ook openstellen voor onderzoek. "Wetenschappers, studenten of genealogen die opzoekingswerk willen verrichten, moeten een contactformulier invullen", legt schepen van Archief Kurt Himpe (N-VA) uit.

(Frank Meurisse)