Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Gemeenschapsonderwijs neemt PCVO over

Het Nieuwsblad

4 mei 2016

Scholengroep Mandel en Leie van het gemeenschapsonderwijs slorpt het Provinciaal Centrum voor Volwassenonderwijs (PVCO) op. De provincieraad keurde de overname die op 1 september ingaat, goed.

Het volwassenonderwijs heeft in Izegem al een lange geschiedenis achter de rug vooraleer het tot een PCVO kwam. In een recent verleden werden de toenmalige Stedelijke Leergangen overgenomen door het CVO PTI waaruit dan later het PCVO voortvloeide. Nu komt dat dus in handen van het gemeenschapsonderwijs. “Deze overeenkomst garandeert dat het aanbod van het PCVO West-Vlaanderen in Izegem, Kortrijk en Ruiselede blijft bestaan. Dat is belangrijk voor het personeel, de cursisten en de stad Izegem”, aldus provincieraadslid en schepen van Onderwijs Kurt Himpe (N-VA).

Er is in een aantal overgangsmaatregelen voorzien. Zo engageert de provincie West-Vlaanderen zich onder meer om de kosten die verbonden zijn aan de huisvesting ook de twee volgende schooljaren voor haar rekening te nemen. Een begeleidingscommissie moet
dit allemaal in goede banen leiden.

(Frank Meurisse)