Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Geert Bourgeois opent Open Monumentendag in Eperon d'Or

De Weekbode

16 september 2016

Het was minister-president Geert Bourgeois in hoogsteigen persoon die vorige zondagmorgen de Open Monumentendag in erfgoedsite Eperon d’Or aan de Prins Albertlaan symbolisch mocht openen. Open Monumentendag stond dit jaar in het teken van de herbestemming van oude panden in het stadscentrum. Eperon d’Or is daar het beste voorbeeld ...

Het was minister-president Geert Bourgeois in hoogsteigen persoon die vorige zondagmorgen de Open Monumentendag in erfgoedsite Eperon d’Or aan de Prins Albertlaan symbolisch mocht openen.

Open Monumentendag stond dit jaar in het teken van de herbestemming van oude panden in het stadscentrum. Eperon d’Or is daar het beste voorbeeld van. De schoenenfabriek uit 1930 werd in april 2016 de erfgoedsite met schoen- en borstelmuseum en een streekbezoekerscentrum. Komende dagen wordt de site weer gesloten voor de laatste renovatiefase, de achterliggende fabriekshal wordt afgewerkt en ingericht. In het voorjaar 2017 gaat het museum dan weer open voor het publiek.

Andere oude panden die met Open Monumentendag in de kijker stonden waren de borstelfabriek Bourez-Vandeghinste in de Nederweg, het oude warenhuis Beral in de Roeselaarsestraat, de oude brandweerkazerne met imposante toren en conciërgewoning in de Ommegangstraat, en de meubelfabriek Clarysse.

Erfgoedschepen Kurt Himpe (N-VA) liet weten dat zowat negenhonderd bezoekers werden geteld in Eperon d’Or en dat de andere locaties eveneens heel wat mensen over de vloer kregen.

(Luc De Backere)