Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Extra oversteekplaatsen aan Izegemse scholen

www.kw.be

11 maart 2016

Er komen tal van nieuwe oversteekplaatsen aan de Izegemse scholen. Dat keurde de commissie Openbare Werken en Mobiliteit goed.

Om de bereikbaarheid van een aantal scholen in het centrum van Izegem te verbeteren, komen er bijkomende oversteekplaatsen. Dat is het geval in de Baronielaan aan de rotonde met de Rode Poortstraat en de Henri Dunantstraat. Er komt ook een zebrapad in de Schoolstraat aan het kruispunt met de Slabbaardstraat-Noord. "Daardoor kunnen voetgangers gemakkelijker de drukke Schoolstraat dwarsen om naar de twee basisscholen in de buurt te gaan", aldus schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA).

Schepen van Openbare Werken Kurt Grymonprez (SP.A) kreeg dan weer gunstig advies voor het gemeenteraadsdossier rond de heraanleg van de Marktstraat. "We willen snel werk maken van de Marktstraat en hebben een lastenboek opgesteld. De aangeschreven ontwerpers moeten een studie maken en onder andere rekening houden met harmonie tussen de geparkeerde wagens en de aantrekkelijkheid van de straat. Frisse ideeŽn voor groen en straatmeubilair worden meegenomen. De start van de werken is voorzien voor dit het najaar."

(Luc De Backere)