Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Eperon d'Or wordt toeristische troef

Het Nieuwsblad

25 maart 2016

Het nieuwe Izegemse museum Eperon d' Or gaat open op 24 april of Erfgoeddag. Het voorgebouw van de voormalige schoenfabriek zal tegen dan af zijn. Toerisme Leiestreek zal het nieuwe museum in de kijker zetten.

De eerste fase van Eperon d' Or is bijna afgewerkt: enkele vitrines voor schoenen en borstels staan al opgesteld. Het publiek kan dat gedeelte van het nieuwe museum bezoeken vanaf de vooropening van zondag 24 april tot 18 september. Het schetst een beeld van de schoenen- en borstelindustrie die een belangrijke rol speelden in de geschiedenis van Izegem. Ook het streekbezoekerscentrum zal er vanaf volgende maand open zijn.

Zomerzoektocht

“We willen dit jaar de nieuwe museumsite in de kijker zetten en zijn dan ook heel tevreden dat Eperon d' Or een belangrijke rol speelt in twee acties waaraan Toerisme Leiestreek meewerkt”, zegt schepen van Toerisme Kurt Himpe (N-VA). De eerste actie is de Zomerzoektocht die het Davidsfonds, Izegem, Roeselare en Toerisme Leiestreek samen organiseren. Eperon d' Or wordt daarin een van de kernlocaties. Van zaterdag 4 juni tot en met zondag 18 september brengt de Zomerzoektocht toeristen naar de regio in en rond Izegem en Roeselare. De jongste jaren kon dit evenement, dat telkens een andere streek aandoet, op gemiddeld 20.000 deelnemers rekenen.
Ook Kunstzomer Leiestreek komt naar Izegem. Van 3 juli tot 31 augustus stelt Eperon d'Or zijn ruimte open voor kunstwerken. Dit jaar toont een vijftigtal kunstenaars zijn talenten op 26 locaties in de Leiestreek, waaronder Eperon d' Or.

Nieuwe aannemer

Terwijl de werken aan het voorgebouw op schema zitten, schiet de constructie van het achterliggende fabrieksgebouw minder goed op. Door problemen moest de stad op zoek naar een nieuwe aannemer. “We hopen om eind dit jaar toch klaar te zijn”, luidt het bij de stad. In het achterliggend gebouw komen het Huis van de Economie en een industriële erfgoedsite.

Schepen Himpe en conservator Hilde Colpaert bij een stuk van de collectie. Op zondag 24 april gaat het eerste deel open. Foto: bfr

(Bert Feys)